Version fra [23/01/19]

PRIVATLIVS- OG COOKIEPOLITIK

1. Generelt og dataansvarlig

1.1 Denne politik omhandler behandling af persondata (Privatlivs og cookiepolitik) og beskriver,
hvorledes Thisted Skorstensfejer (”skorstensfejermesteren” “os” “vores” “vi”) indsamler og behandler oplysninger om dig.

1.2 Privatlivs- og cookiepolitikken gælder for persondata, som du (1) afgiver til os og (2) som vi
indsamler via (Thisted-skorstensfejer.dk)

1.3 Dataansvarlig for Hjemmesiden og behandlingen af dine personoplysninger er (Thisted Skorstensfejer). Kontaktoplysningerne er anført under afsnit 7
nedenfor.

2. Hvilke persondata indsamler vi, til hvilke formål og på hvilket retsgrundlaget

2.1 Når du besøger Hjemmesiden, indsamler vi oplysninger om dig og din brug af Hjemmesiden.
Det kan være, når du bruger hjemmesiden, kontakter os via kontaktformular, mv., og i den
forbindelse afgiver samtykke. Vi indsamler også cookies. Du kan læse mere om cookies
nedenfor.

2.2   Kunde – lovpligtigt eftersyn

2.2.1 Som skorstensfejer er vi efter aftale med kommunen udpeget til at foretage lovpligtigt
brandpræventivt tilsyn af skorstene og fyringsanlæg i henhold til reglerne i
bygningsreglementerne.

Hvis du tilmelder dig tilsigelser pr. sms, vil vi på baggrund af dit samtykke, underrette dig,
inden vi kommer på tilsyn.

Vi behandler i den forbindelse personoplysninger om boligejeren med det formål at
gennemføre de lovligpligtige eftersyn og rensningsarbejde på alle skorstene,
aftræksforbindelser og ildsteder der fyres med olie eller biobrændsler.

Skorstensfejermesteren er retligt forpligtet til at afgive følgende oplysninger til kommunen:
Ejerens navn og adresse, BBR.nr. (ejendommens nummer ved Bygnings- og Boligregistret), ildstedets fyringseffekt, brændselsart og ildsteders, rørledningers og skorstenes antal samt
længde og højde. Vi har derudover følgende oplysninger [telefonnummer, e-mail, [andet]].
Vi behandler dine personoplysninger som led i det lovpligtige krav om skorstensfejning
(skorstensfejerbekendtgørelsen) efter samarbejdsaftale med kommunen.

2.3 Kunder – i øvrigt

2.3.1 Vi udfører derudover andre kommercielle opgaver for vores kunder efter aftale i forhold til
skorstene og fyringsanlæg. Fx på gasskorstene samt energi- og miljømålinger på
fyringsanlæg, rensning af ventilationskanaler samt giver gode råd om korrekt brændefyring til
gavn for miljøet.
Skorstensfejermesteren er retligt forpligtet til at afgive følgende oplysninger til kommunen:
Ejerens navn og adresse, BBR.nr. (ejendommens nummer ved Bygnings- og Boligregistret),
ildstedets fyringseffekt, brændselsart og ildsteders, rørledningers og skorstenes antal samt
længde og højde. Vi har derudover følgende oplysninger (telefonnummer, e-mail).
Vi behandler dine personoplysninger enten som led i det lovpligtige krav om skorstensfejning
(skorstensfejerbekendtgørelsen) efter aftale med kommunen og/eller for at opfylde en
kontrakt med dig.
Vi kan have dine kontaktoplysninger [navn, titel, telefonnummer], hvis du er ansat i en
virksomhed, som vi servicerer. Vores grundlag for behandling af dine personoplysninger er da
vores legitime interesse i at opfylde kontrakten.

2.4 Kontakt via web, telefon og i øvrigt

2.4.1 Hvis du kontakter os fx om en forespørgsel eller klage, behandler vi dine
identifikationsoplysninger som fx navn, e-mail, samt evt. anden persondata om dig, som du
afgiver ved henvendelse på mailadressen Kontakt os

Formålet er kundeservice, besvare forespørgsler, håndtering af klager mv. Vores grundlag kan være i
aftalen med dig som kunde, vores legitime interesse i at forsvare os mod et retskrav eller gøre
et retskrav gældende, og/eller pligter efter lovgivningen.

3. Cookies

3.1 Hvad er cookies?

3.1.1 Denne hjemmeside fungerer, ligesom de fleste andre hjemmesider, bedst, hvis du tillader brug
af cookies. Cookies kan indeholde persondata, men kan også blot indeholde rent teknisk
information. Når du besøger vores hjemmeside, sætter vi med dit samtykke cookies på din
computer.

3.1.2 En cookie er en lille tekstfil som sendes fra web-serveren til webbrowseren (eksempelvis
Chrome eller Internet Explorer). Denne cookie gør det muligt for hjemmesiden eller serveren
at indsamle specifik, men begrænset information fra webbrowseren om den besøgende, dig.

4. Hvordan bruger vi cookies?

4.1 Vi bruger cookies til at hjælpe os med at huske dig, når du besøger hjemmesiden igen og til at
huske, hvilke sider, og hvilke særlige indstillinger, som du måske har valgt undervejs – vi kan
bruge de oplysninger til at personliggøre det indhold, der bliver vist dig eller at undgå, at
eksempelvis en pop-up bliver vist to gange.

4.1.1 Vi registrerer fx hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på
Hjemmesiden, din IP-adresse, og informationer om din computer. Formålet er at optimere
brugeroplevelsen og Hjemmesidens funktion, udarbejde statistik over den nærmere brug af
hjemmesiden og lignende. Vores retsgrundlag for denne behandling er dit samtykke til
cookies.

4.1.2 Vi gør brug af forskellige typer cookies på vores hjemmeside. Der er førstepart cookies, som vi
sætter, og så er er der tredjepartscookies, som vi tillader en tredjepart sætter via din brug af
vores hjemmeside. De varierer fra langsigtede cookies (for at huske dig og dine præferencer)
til kortsigtede eller sessionsbaserede cookies, som udløber, når du lukker dit vindue i
browseren.

Statistik cookies 

cookienavn (_ga) udbyder (thisted-skorstensfejer.dk) type (HTTP) udløb (2 år)
Cookie formålsbeskrivelse: Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.
Kilde: https://w w w .google-analytics.com/analytics.js
Data sendes til: USA

cookienavn (_gat) udbyder (thisted-skorstensfejer.dk) type (HTTP) udløb (1 dag)
Cookie formålsbeskrivelse: Anvendes af Google Analytics til at drosle hastigheden på antallet af forespørgsler til serveren
Kilde: https://w w w .google-analytics.com/analytics.js
Data sendes til: USA

cookienavn (_gid) udbyder (thisted-skorstensfejer.dk) type (HTTP) udløb (1 dag)
Cookie formålsbeskrivelse: Registrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.
Kilde: https://w w w .google-analytics.com/analytics.js
Data sendes til: USA

cookienavn (collect) udbyder (google-analytics.com) type (Pixel) udløb (Session)
Cookie formålsbeskrivelse: Benyttes til at indsamle data om brugerens platform (PC, tablet el. mobil) og præferencer – Disse data benyttes af Google Analytics til at optimere hjemmesidens indhold og annoncerelevans.
Kilde: https://w w w .google-analytics.com/analytics.js
Data sendes til: USA

Kategori : Marketing

cookienavn (CacheStorageVersion) udbyder (facebook.com) type (HTML) udløb (Persistent)
Cookie formålsbeskrivelse: Indsamler data om den besøgendes præferencer på flere hjemmesider – benyttes til at optimere hjemmeside ns annonce-relevans i forhold til den specifikke besøgende.
Kilde: iframe
Data sendes til: USA

cookiesnavn (NID) udbyder (google.com) type (HTTP) udløb (6 mdr.)
Cookie formålsbeskrivelse: Registrerer et unikt ID, der identificerer brugerens enhed ved tilbagevendende besøg. ID’et anvendes til at målrette annoncer.
Kilde: https://w w w .google.com/recaptcha/api2/reload?k=6LfkW Y0UAAAAAG86EIAcJHbPzpt1qW HjvK4-987r
Data sendes til: USA

cookienavn (r/collect) udbyder (doubleclick.net) type (Pixel) udløb (Session)
Cookie formålsbeskrivelse: Denne cookie benyttes til at sende data til Google Analytics omkring brugeres enhed og adfærd. Cookien f ølger den specifikke bruger på flere hjemmesider og enheder.
Kilde: https://stats.g.doubleclick.net/r/collect
via https://w w w .google-analytics.com/analytics.js
Data sendes til: USA

cookienavn (rc::a) udbyder (google.com) type (HTML) udløb (Persistent)
Cookie formålsbeskrivelse: Cookien benyttes i forbindelse med hjemmesidens video-annoncer. Sørger for, at den besøgende ikke bliver vist den samme annonce flere gange end tiltænkt.
Kilde: https://w w w .google.com/recaptcha/api2/reload?k=6LfkW Y0UAAAAAG86EIAcJHbPzpt1qW HjvK4-987r
Data sendes til: USA

cookienavn (rc::b) udbyder (google.com) type (HTML) udløb (Session)
Cookie formålsbeskrivelse: Cookien benyttes i forbindelse med hjemmesidens video-annoncer. Sørger for, at den besøgende ikke blive r vist den samme annonce flere gange end tiltænkt.
Kilde: https://w w w .google.com/recaptcha/api2/reload?k=6LfkW Y0UAAAAAG86EIAcJHbPzpt1qW HjvK4-987r
Data sendes til: USA

cookienavn (rc::c) udbyder (google.com) type (HTML) udløb (Session)
Cookie formålsbeskrivelse: Uklassificeret
Data sendes til: USA

cookienavn (rc::d-1549143295190-43b14cef) udbyder (google.com) type (HTML) udløb (Persistent)
Cookie formålsbeskrivelse: Uklassificeret
Kilde: https://w w w .google.com/recaptcha/api2/reload?k=6LfkW Y0UAAAAAG86EIAcJHbPzpt1qW HjvK4-987r
Data sendes til: USA

4.1.3 Vi kan også bruge en række værktøjer fra sociale medier – både tredjeparts og
specialbyggede – for at øge brugerinteraktion på vores site (eksempelvis “Like”, “Share” eller
“Tweet).

4.1.4 Hvis du allerede benytter disse platforme, vil deres cookies muligvis blive omstillet til vores
site og linket til din brugerkonto. I det tilfælde vil data kunne bruges til at tilpasse visse
reklamer eller funktioner på det pågældende site baseret på din brug af deres service fra sitet.

4.1.5 Vi kan gøre brug af andre tredjeparts-cookies (fra andre websites, som eksempelvis Google) til
at indsamle og opbevare anonyme statistikker om browsing-mønstre eller hjemmesideadfærd
og opbygge en demografisk profil. Den data er indsamlet sammen med andres besøgsdata for
at danne en kollektiv analyserapport. Det er vigtigt at bemærke, at denne data ikke er
personligt identificerbar og udelukkende bruges til rapportering/statistiske formål.

4.2 Hvad, hvis jeg ikke ønsker cookies?

Du er ikke forpligtet til at acceptere cookies fra vores hjemmeside, og de fleste browsere giver
dig mulighed for at afvise dem. Hvis du ønsker at vide, hvordan du gør dette, skal du se på
Hjælp I menuen på din browser eller kontakte din systemadministrator. Du skal dog bemærke,
at hvis du afviser cookies, vil visse tjenester eller sider på denne hjemmeside ikke være
tilgængelige for dig, eller måske ikke fungere efter hensigten. Du kan også læse mere på
Klik her

5. Hvem deler vi dine persondata med?

5.1 Selvstændigt dataansvarlige

5.1.1 Vi videregiver dine persondata, når det er nødvendigt for at levere tjenesteydelser til dig ved
henvendelse til os, herunder til kommunen. I så fald vil dit navn, adresse, e-mail og telefonnummer sædvanligvis kunne videregives til en eller flere af vores medlemmer, der forestår den fysiske tjenesteydelse.

5.2 Databehandlere

5.2.1 Vi overlader persondata til databehandlere, der udelukkende behandler personoplysninger på
vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Vi har indgået skriftlige
databehandleraftaler med alle databehandlere, herunder sikret, at de er underlagt
fortrolighed.

Vi anvender:

Skorstensfejerdata Aps cvr: 30690559 Elmelundsvej 126, 2820 Gentofte til hosting af vores systemer,
herunder til mail og kundesystemer.

(Black hat online) cvr: 37670472 fredsøvej 77 7900 Nykøbing mors til hosting af website

 

6. Dine rettigheder som registreret

6.1 Du har ret til at få adgang til dine persondata.

6.1.1 Du har til en enhver tid ret til at få oplyst, hvilke persondata vi behandler om dig, hvor de
stammer fra, og hvad vi anvender dem til mv. Du kan bede om kopi af disse persondata.
Adgangen kan være begrænset af hensyn til andre personers rettigheder, som følge af
forretningshemmeligheder og/eller immaterielle rettigheder.

6.1.2 Du kan i visse tilfælde også have ret til at få dine data udleveret i en elektronisk kopi eller
overført til en anden dataansvarlig, når behandlingen sker på samtykke eller kontrakt (såkaldt
dataportabilitet).

6.2 Du har ret til at få unøjagtige persondata rettet eller slettet.

6.2.1 Hvis du mener, at de persondata, vi behandler om dig, er unøjagtige, har du ret til at få dem
rettet.

6.2.2 I nogle tilfælde vil vi have en forpligtelse til at slette dine persondata. Hvis du mener, at dine
persondata ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi indhentede dem til, kan
du bede om at få dem slettet. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata
bliver behandlet i strid med lovgivningen eller andre retlige forpligtelser. Se
kontaktoplysninger i afsnit 7.

6.2.3 Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine persondata,
undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning
så hurtigt som muligt.

6.3 Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata.

6.3.1 Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata. Du kan også gøre
indsigelse mod vores behandling af dine persondata til markedsføringsformål. Hvis din
indsigelse er berettiget, sørger vi for at ophøre med behandlingen af dine persondata.

6.4 Ret til at tilbagekalde dit samtykke

6.5 Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til behandle dine
personoplysninger i forbindelse med tilsigelser og lignende. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit
samtykke, skal du kontakte skorstensfejermesteren (se kontaktoplysninger under pkt. 7).

6.6 Hvordan gør du brug af dine rettigheder?

6.6.1 Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte os.

6.7 Klage

6.7.1 Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at
tage kontakt til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K over vores behandling af
dine persondata. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45
33 19 32 00.

7. Kontaktoplysninger

7.1 Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bruge dine rettigheder, kan du kontakte os.

Skorstensfejer mester Henrik Langvang
Pantervej 10
7700 Thisted
Danmark

Tlf. nr.: 23 26 11 22
E-mail: henrik@thisted-skorstensfejer.dk

8. Sletning af persondata

8.1 Skorstensfejermester er forpligtet til at opbevare visse oplysninger efter krav fra kommunens
(se pkt. 2.2.1, og disse oplysninger opbevares hos skorstensfejermesteren, så længe der er et
lovpligtigt krav om fejning på ejendommen, herunder hvis der er fejl på brandanlæg.

8.2 Oplysninger i forbindelse med fakturering for udført arbejde af skorstensfejermester
opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

8.3 Oplysninger indsamlet ved brug af cookies mv. slettes i henhold til oversigten i punkt 4.

9. Sikkerhed

9.1 Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at undgå, at dine
personoplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller
kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med
lovgivningen.

9.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine persondata for at udføre
deres arbejde, har adgang til disse.

10. Ændringer i Privatlivspolitikken

10.1 Vi forbeholder os ret til på ethvert tidspunkt at ændre indeværende Privatlivspolitik og giver i
så fald meddelelse på Hjemmesiden med et passende varsel.

10.2 Den til enhver tid gældende politik er tilgængelig på Hjemmesiden.